Yayasan Che Mas

My account

FAQ

Soalan lazim

Sumbangan anda boleh dibuat terus menerusi laman sesawang (www.yayasanchemas.org) Sumbangan juga boleh dibuat melalui akaun bank MAYBANK 553131046320 (Yayasan Che Mas)

Sumbangan anda akan disalurkan kepada golongan
1. Asnaf
2. Orang kurang upaya
3. Fakir miskin
4. Orang yang di timpa musibah/malapetaka
5. Golongan2 yang memerlukan bantuan..
6. Bantuan kepada tahfiz dan sekolah pondok

Untuk memohon bantuan, anda boleh menghubungi kami melalui talian telefon atau menghantar email kepada kami. Selepas itu, kami akan membuat lawatan ke tempat anda. Sekiranya layak bantuan akan disalurkan kepada anda mengikut peruntukan kami.

Iya. Kami ada juga menyediakan bantuan Pendidikan kepada mereka yang layak mengikut syarat yang telah ditetapkan.

– Yayasan Che Mas merupakan yayasan yang tertakluk kepada potongan cukai di bawah Subseksyen 44(6) akta cukai pendapatan ( rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.5495 berkuatkuasa 1 julai 2022 hingga 30 jun 2027 )

– Setiap penyumbang akan di berikan resit pengecualian cukai melalui pos .

Pihak kami menerima semua bentuk sumbangan samaada bentuk barangan, sumbangan tenaga mahupun khidmat kepakaran.

Anda sangat dialu alukan. Sila hubungi kami melalui email yayasanchemas@gmail.com

Shopping Cart